ביטול הליכים הוצאה לפועל
ביטול הליכים הוצאה לפועל מתנהל אל מול רשות האכיפה והגבייה, היא האחראית על התמודדות עם חובות לא משולמים של חייבים.
אל תשלימו עם סטטוס של הוצאה לפועל כי עורך דין בדינים אלו יכול לנסות לחלץ אתכם מהבוץ אליו נקלעתם. אם נקלעתם למצב בו הוצאה לפועל פועלת נגדכם, מוטב להיוועץ בעורך דין חדלות פירעון או עו"ד פשיטת רגל.
עורכי דין אלו מכירים את תיקים מסוגים כאלה ויודעים כיצד להגיע לנסיבות שהובילו לפתיחת התיק מלכתחילה. כמו כן, חשוב להיות שקופים ככל שאפשר עם עורך הדין, שכן ההיכרות עם פרטי המקרה תורמת רבות לשיפור הסיכויים של הבקשה לביטול הליך הוצאה לפועל.
אלו הם הליכי הוצאה לפועל שניתן לבטל
- הליכי פינוי של חייבים
- הכרזות על חייבי כספים מוגבלים
- הליכי הוצל"פ בבנק
- הליכי עיקול
- עיקול מטלטלין - פגיעה בנכסים או מיטלטלין
- עיכוב יציאה מהארץ
- הגבלת תנועות כלכליות
- הגבלת חשבון הבנק
- הכרזה על "חייב מוגבל באמצעים"
מהי הלשכה להוצאה לפועל
לשכת הוצאה לפועל היא הגורם הספציפי האמון על טיפול בחובות לא משולמים ובשל מנגנוני האכיפה המרתיעים של הלשכה, רבים רואי בלשכה גורם מאיים. הוצאה לפועל היא לא משהו שמישהו מאיתנו היה רוצה להתמודד אתו, אבל חשוב לדעת שגם אם מוגשים נגדכם תהליכים - יש מה לעשות עם זה.
הלשכה להוצאה לפועל הינה מחלקה פעילה המהווה חלק מרשות האכיפה והגבייה. זהו הגוף המשמעותי ביותר המשמש לגבייה בישראל, המחזיק בסמכויות שחלקן בלתי ניתנות לערעור. מסיבות אלו, אפשר להבין מדוע ההתמודדות עם לשכת הוצאה לפועל יכולה להיות מאיימת. עם זאת, חשוב לציין כי עיקר תחושת האיום נובעת מחוסר התמצאות באשר לאופן ההתנהלות הנדרש בעת התמודדות עם צו הוצאה לפועל.
כיצד מתאפשר ביטול הליך הוצאה לפועל
ישנן כמה דרכים שבהן מתאפשר ביטול הליך הוצאה לפועל, כאשר פירעון החוב הוא כמובן הדרך המומלצת ביותר בחלק גדול מהמקרים. עושים זאת ישירות מול לשכת ההוצאה לפועל, מה שאפשר בימינו גם לעשות בצורה מקוונת. כמו כן, אופציות נוספות הן:
- להגיע להסדר ישירות מול מנהל התיק שלכם בהוצל"פ (ה-"זוכה" של תיקכם, כלומר האחראי עליו).
- להגיש בקשת חדלות פירעון ושיקום כלכלי. אופציה זו קיימת מאז 2019, והיא למעשה מחליפה את האפשרות של פשיטת רגל.
- מתן צו תשלומים הוא אופציה נוספת, מה שמאפשר פריסת חובות ל-3 או 4 שנים.
לבסוף, אופציה נוספת היא להגיש בקשה לביטול הליך הוצאה לפועל. את הבקשה הזו יש להגיש בסיועו של עו"ד הוצל"פ או עורך דין חדלות פירעון, מה שיצריך בשלב הראשון למלא טופס 214.
אפשרויות לביטול הליכים הוצאה לפועל
ביטול הליכים הוצאה לפועל יכולים להיות פשוטים ליישום אם משתמשים בזרועות הנכונות לביצוע הפעולות הנדרשות תוך הפעלת הסמכויות הרלוונטיות ופנייה לגורמים ברי סמכא. הגשת בקשה לביטול הליכים בהוצאה לפועל מתבצעת בשיתוף פעולה עם הגורמים המוסמכים בתחום.
הוטל עליכם צו עיקול? קיבלתם זימון מאיים? להלן כל האפשרויות לפעולה:
ביטול הליכים הוצאה לפועל כלפי החייב
על פי סעיף 8 (ג) לחוק הוצאה לפועל יכול כל נושה לבטל את הבקשה להליכים כלפי החייב.
ברוב המקרים הנושים אינם ששים לבטל את הצו ואולם באמצעות ניסיון לאיתור פשרה, ניתן להגיע לביטול הצו.
ביטול הליכים הוצאה לפועל ללא הסכמת נושה
ישנם מקרים חריגים בהם ניתן לבטל חוב ללא הסכמת הנושה, בעיקר במקרים של ביטול פסק דין כאשר הצו נבע מפסק דין שהתקבל.
ביטול הליכים מתבסס על שיקול דעת של הרשם להוצאה לפועל
על פי סעיף 16(א) לחוק ההוצאה לפועל נקבע כי ראש ההוצאה לפועל יכול להורות לביטול הצו לאחר בקשה מנומקת הנתמכת בתצהיר ומוגשת לראש ההוצאה לפועל. ההחלטה תתבסס בעיקר על פי מאזן המשקלל את השלכות דחיית הבקשה על המבקש כמו גם את השלכות קבלת הבקשה על הזוכה.
ביטול הליכים בהתבסס על פגיעה
אם החייב רואה את עצמו נפגע מההחלטה של ראש ההוצאה לפועל באופן אשר אינו תואם את ההחלטה שהתקבלה, הוא יכול להגיש בקשה בכתב לביטול או לשינוי בתוך שבעה ימים מהיום בו נודע על ההחלטה.
כל החלטה המתקבלת על ידי הרשם מצריכה התנהלות ספציפית תואמת. על מנת להתנהל בצורה המתאימה ביותר למקרה הספציפי שלכם רצוי לפנות לעורך דין כמו עו"ד טלי פרידריך המתמחה בתחום של ביטול הליכים הוצאה לפועל טרם נקיטה בפעולה מסוימת.
האם עיכוב הליכים מבטל עיקול
ישנם סוגי עיקולים שונים שיכולים להיגזר על חייבים, כאשר המטרה של העיקול היא לנסות להסדיר חובות ולהחזיר כספים לנושים. כנגזרת מפתיחת תיק בהוצאה לפועל, בפעמים רבות מעקלים כבר בשלבים הראשונים את הרכבים של החייבים.
כדי לבטל עיקול של רכב, עורך דין חדלות פירעון ידגיש בבקשה את השימושים שיש לחייבים ברכב. אם למשל מדובר באדם נכה או באדם שמתפרנס באמצעות רכבו, ייתכן שיהיה אפשרי לבטל עיקול. כמו כן, אפשר לנסות לבטל עיקולים בגין הפרעות קשות מאוד לחיים הכלליים ולהתנהלות הכללית של החייבים.
כיצד מתחילים עם ביטול הוצאה לפועל
בסופו של דבר, הכל ייפול ויקום על הניסיון של עורך הדין שלכם. ביטול הליך הוצאה לפועל מצריך התעסקות עם המון טפסים ומסמכים שונים, ולעיתים הבקשה תיפול על דקויות ופרטים קטנים. לכן, חשוב לקבל סיוע מאת עו"ד חדלות פירעון או עו"ד הוצאה לפועל. אם אינכם יודעים כיצד להתחיל עם ההליך, בשלב הראשון יש לסקור את הפרטים שעליכם למלא בטופס 214. טופס זה מאפשר להגיש את בקשת ביטול ההליך להוצאה לפועל. בהתאם להתקדמות בבקשה, יש להתייעץ עם עו"ד לגבי נקיטת צעדים נוספים.