עיקול חשבון בנק
עיקול חשבון בנק הוא אחד הצעדים הפשוטים ליישום כלפי חייבים. מחד, הזוכה אינו נדרש להשקיע מאמצים רבים כדי להגביל את החייב והחייב מצידו נאלץ להתמודד עם מצב פתאומי בעייתי ומגביל. כדי להימנע מהחרפת המצב ישנם מספר צעדים בהם יש לנקוט מבעוד מועד. המאמר הבא מפרט את הצעדים הנדרשים.
עיקול חשבון בנק - על מי, למה וכמה?
בעל חוב אשר אינו משלם את חובו נקרא בתיק הוצאה לפועל "חייב שאינו משלם". על פי חוק ההוצאה לפועל יכול הרשם להטיל הליכים שונים כדי לסייע ולקדם את גביית החוב. חשבון הבנק של החייב נחשב לחלק מנכסיו המצויים בידי גורם שלישי.
רשם ההוצאה לפועל רשאי לעקל את חשבון הבנק. החוק קובע כי ברגע שמתקבל צו עיקול על חשבון החייב, הפעילות צריכה להיות מוקפאת באותו רגע. בתוך עשרה ימים על הבנק לעדכן את לשכת ההוצאה לפועל בפרטים המדויקים של החשבון, הכספים המתנהלים בחשבון וכלל הפעילות העסקית המתנהלת בחשבון הבנק של אותו אדם.
כל כסף רלוונטי יהיה שמור לטובת סגירת החוב. ברגע שמתקבלת בבנק הודעה, הבנק מחויב להקפיא כל פעילות בחשבון באשר היא. באותו רגע נמנעת כל פעילות לרבות משיכת שיקים, אשראי, הוראות קבע ועוד.
גם כספים שיופקדו לחשבון יעוקלו לטובת החוב. במקרה והבנק השיב בתגובה לצו כי יש כספים בחשבון, הזוכה יכול להגיש להוצאה לפועל בקשה לגבות את הכספים המעוקלים.
ההחלטה בנושא זה היא על הרשם. מרגע הדיווח החיובי וקבלת החלטה על ידי הרשם, תהליכים מתקיימים בקצב מהיר.
בשל כך, על מנת להימנע מאבדן כספים יקרים וכדי לקחת את השליטה על חשבון הבנק שלכם חזרה לידיכם, יהיה עליכם לפעול במהירות להסרת העיקול.
אחרי עיקול חשבון בנק
אם קיבלתם הודעה על עיקול חשבון בנק שכבר התבצע, בדיוק כמו במקרה של חדלות פירעון בהוצאה לפועל גם במקרה זה יש עדיין מה לעשות כדי למנוע את החרפת המצב.
השלב הראשון והצעד הטוב ביותר הוא לפנות אל הנושה ולנסות להגיע להסדר או פשרה. רצוי להגיע עם הנושה להסדר תשלומים בו החייב יכול לעמוד ובו בזמן, לבקש את הנושה להסיר את העיקול.
חשוב לפעול בהקדם שכן כל השתהות בביצוע ההליכים הינה בעלת פוטנציאל הרסני ויש לפעול בהקדם האפשרי באחת משלוש הדרכים הבאות:
1. הגשת בקשה מתאימה לביטול או לעיכוב ההליך
2. יצירת הסדר תשלומים הכולל את הסרת העיקול
3. ערעור לבית המשפט על החלטת מתן צו.
כיצד מגישים בקשה לביטול עיקול חשבון בנק?
בקשה לביטול עיקול חשבון בנק מוגשת לרשם תוך שימוש בטופס בקשה מתאים הכולל בתוכו את כל המסמכים הנדרשים. לבקשה המוגשת עליכם לצרף תצהיר הנוגע לעובדות שפרטתם בבקשה עצמה וכמו כן הוכחות נלוות לכל אחת מהטענות שהעליתם. על מנת להשלים את הבקשה צרפו פירוט של תנועות בעובר ושב וכן את פרטי חשבון הבנק כולם לרבות שם בנק, מספר סניף, מספר חשבון בנק ועוד. משרד עורכי הדין טלי פרידריך מתמחה בנושא זה ומול הוצאה לפועל בכלל.